SOM Vastgoed Hasselt
Het Dorlik 16 3500 Hasselt
E.info@somvastgoed.be
SOM Vastgoed Sint-Truiden
Zoutstraat 25 bus 2 3800 Sint-Truiden
E.info@somvastgoed.be
SOM Vastgoed Genk

Bochtlaan 4/02
3600 Genk
E.info@somvastgoed.be

Uitzonderlijk wonen in Bocholt - Deels gerenoveerde gezinswoning op perceel van bijna 10 are - Panoramisch uitzicht

Woning voor € 299.900

Bosheidestraat 10, 3950 Bocholt Bekijk op kaart
Ref: MVBosheidestraat10Bocholt

Delen

3 slaapkamers
1 badkamer
120 m² woonopp.
979 m² grondopp.
EPC: 683 kWh/m2/jaar
bouwjaar: 1971

Welkom in de Bosheidestraat 10 te Bocholt.

+++ Bekijk je dit pand via een aanverwante website? Ga dan snel naar https://somvastgoed.be/nl/aanbod/3590472/woning-te-koop-in-3950-bocholt +++

Op deze prachtige locatie vinden we (deels) gerenoveerde gezinswoning terug, grenzend aan natuurgebied Lozerheide, op slechts 5 minuten van het centrum van Bocholt. Dit unieke eigendom is gelegen in een prachtige landelijke omgeving en beschikt over een adembenemend uitzicht. Het pand beschikt over een bruikbare vloeroppervlakte van bijna 120m2 (exclusief de gerenoveerde zolderverdieping!) en is gelegen op een perceel van bijna 10are. Het perceel (tuin) kijkt uit op prachtig uitgestrekte weilanden. 

Binnen deze woning werden al de volgende renovatiewerken uitgevoerd:

* In 2018 werd de vergunning uitgereikt voor een verbouwing van de bestaande gezinswoning. Hierbij werd er een extra (dak)verdieping gecreëerd, die geïsoleerd zal worden met minerale wol (22mm). Op deze dakverdieping werden ook nieuwe (velux)-ramen geplaatst, waardoor deze na finale afwerking perfect dienst kan doen als extra slaapkamer/polyvalente ruimte. In het huidige EPC-verslag werd deze renovatie nog niet opgenomen. Indien gewenst kan er na het plaatsen van de isolatie (zolderverdieping) een nieuw en gunstiger EPC-verslag opgemaakt worden. De muren en de verwarmingsinstallatie werden nog niet geoptimaliseerd/vernieuwd. 
* Doorheen de woning werd ook de beglazing aangepast naar HR-beglazing (++). Dit vertaalt zich in prachtige zwarte raamprofielen, die perfect meegaan met de stijl en het interieur van de woning

Belangrijk om te vermelden:

Deze woning is gelegen in agrarisch gebied. Dit maakt dat deze woning WEL degelijk correct vergund kan zijn, maar enkel gelegen is een zone waar een andere bestemming centraal zou moeten staan. Dit biedt natuurlijk een uniek uitzicht vanuit de tuin van de woning, richting de omliggende weilanden. De wetgeving die op dit perceel van toepassing is, is de wetgeving met betrekking tot zonevreemde woningen en zonevreemde basisrechten. Deze wet biedt een aantal (gunstige) mogelijkheden inzake verbouw-, herbouw- en uitbreidingsmogelijkheden, waarover je meer informatie kan terugvinden via onderstaande link: 

https://omgeving.vlaanderen.be/nl/decreten-en-uitvoeringsbesluiten/zonevreemd/woning-zonevreemd#:~:text=Let%20op%3A%20Is%20de%20woning,kan%20steeds%20de%20vergunning%20weigeren

Deze woning wordt verkocht onder registratierechten. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kan de woning aangekocht worden onder het 1, 3 OF 12% tarief.

Meer informatie over de verschillende stelsels die van toepassing kunnen zijn op deze woning, kan U in onderstaande link terugvinden: 

https://www.vlaanderen.be/belastingen-en-begroting/vlaamse-belastingen/registratiebelasting/wijzigingen-verkooprecht-vanaf-1-januari-2022

https://www.vlaanderen.be/ingrijpende-energetische-renovatie

Voor meer informatie over deze woning, of het inplannen van een bezoek, kan u altijd contact opnemen met ons kantoor op het nummer 011 36 34 32. 

Naam
Maxime Vanoppen
E-mail
maxime@somvastgoed.be

Prijs
€ 299.900
KI (niet geïndexeerd)
€ 580,00

Gelijkvloers

Inkomhal
Eetkamer
Woonkamer
Keuken
3x Slaapkamer
Badkamer
Berging
Toilet
Terras
Tuin

Verdieping 1

Zolder

EPC
683 kWh/m2/jaar
Label
epc waarde f
683 kWh/m2/jaar

Totale opp. grond
979 m²
Bewoonbare opp.
120 m²

Bronwater
Ja
Elektriciteit
Ja
Internet
Ja
Stadswater
Ja
Stookolie
Ja
Telefoon
Ja

Beglazing
Dubbele
Keuken
Geïnstalleerd
Raamwerk
Aluminium
HR-glas ++
Verwarming
Stookolie

Bouwjaar
1971
Renovatiejaar
2022
Bebouwing
Open
Algemene staat
Goede staat
Beschikbaar
Onmiddellijk
Bemeubeld
Neen
Asbest - inventaris
Asbestattest in opmaak

Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing
G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
A
Stedenbouwkundige bestemming
Agrarisch gebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Ja
Voorkooprecht
Neen
As-built attest
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Renovatieplicht
Ja