SOM Vastgoed Hasselt
Het Dorlik 16 3500 Hasselt
E.info@somvastgoed.be
SOM Vastgoed Sint-Truiden
Zoutstraat 25 bus 2 3800 Sint-Truiden
E.info@somvastgoed.be
SOM Vastgoed Genk

Bochtlaan 4/02
3600 Genk
E.info@somvastgoed.be

Indrukwekkend, authentiek en elegant pand, midden in het centrum van Hasselt - Gemengd gebruik - Duplex-appartement met uitzonderlijk wooncomfort - 2 sierlijke handelspanden - 407 m2 woonluxe

Uitzonderlijke woning voor € 599.000

Ridderstraat 13, 3500 Hasselt Bekijk op kaart
Ref: MVRidderstraat13HasseltHVMVC

Delen

2 slaapkamers
1 badkamer
407 m² woonopp.
215 m² grondopp.
EPC: 121 kWh/m2/jaar
bouwjaar: 1920

Welkom in de Ridderstraat 13 te Hasselt! Graag neem ik jullie mee een gezellige zijstraat van de Koning Albertstraat, één van de voornaamste handelsstraten van Hasselt, genaamd de Ridderstraat! Op deze unieke locatie vinden we dit exclusieve eigendom terug, bestaande uit een duplex-appartement en 2 prachtige handelspanden. Het pand beschikt over een bruikbare oppervlakte van maar liefst 407 m2

+++ Bekijk je dit pand via een aanverwante website? Ga dan snel naar https://somvastgoed.be/nl/aanbod/3432062/uitzonderlijke-woning-te-koop-in-3500-hasselt+++

Het gebouw werd recent nog onderworpen aan grondige renovatiewerken. Bovendien beschikt het pand over zeer goede isolatiewaarden. Tijdens deze sinecure renovatie werden authentieke elementen (vb. houten balken leefruimte) volledig behouden.

De indeling van dit pand is als volgt:

Handelspand 1:

Dit prachtig handelspand is gelegen aan de voorzijde van het gebouw en wordt gekenmerkt door veel (natuurlijke) lichtinval. Via een aparte ingang (automatische deur) kan er gezorgd worden voor een perfecte scheiding tussen werk/privé. 

Interessant aan dit handelspand is ongetwijfeld een combinatie van visibiliteit, herkenbaarheid en authenticiteit. De combinatie van een grote klok (boven de toegangspoort van het gebouw), reusachtige raampartijen aan de voorzijde van het pand, een royale inkomhal met indrukwekkende muurschilderingen... zorgt ervoor dat de toon voor dit eerste pand onmiddellijk gezet wordt. 

Het handelspand (met de handelsruimte op het gelijkvloers) beschikt bijkomend (indien gewenst) over de mogelijkheid om het bureel (3e verdieping), de berging, vestiaire en WC (2e verdieping) exclusief te gebruiken. Deze ruimtes zijn toegankelijk via lift, of  trap. 

Deze ruimtes op de 2e en 3e verdieping zouden ook als woonoppervlakte (door het duplex-appartement) benut kunnen worden, wat de woonkwaliteit binnenin het appartement volledig ten goede kan komen. 


Duplex-appartement:

Via de trap (gemeenschappelijke hal) of de lift begeven we ons naar de eerste verdieping. We betreden het pand via de inkomhal en begeven ons rechtstreeks naar de living. In deze (leef)ruimte valt het direct op dat de combinatie van authentieke materialen (originele houten balken,...) en indrukwekkende glaspartijen (veel natuurlijke lichtinval) zorgt voor een werkelijk wauw-effect. Op de eerste verdieping vinden we tenslotte nog een ingerichte keuken (keramische kookplaat, dampkap, koelkast, oven...) met uitzicht op de binnenkoer.

Via de trap begeven we ons naar de tweede verdieping. Hier vinden we onder andere een overloop, 2 ruime slaapkamers, een prachtige badkamer met aansluitend berging (wasmachine/droogkast). Via de 2e slaapkamer is het mogelijk om bijkomend nog een ruime dressing te voorzien. Bovendien is het appartement uitgerust met airco.

Handelspand 2:

Dit pand beschikt over de mogelijkheid om zowel op het gelijkvloers (handelspand met aansluitend keuken en berging), alsook op de eerste verdieping (handelspand met aansluitend WC) handelsactiviteiten uit te baten. Ook biedt deze ruimte toegang tot een ruime kelder. Dit karaktervol handelspand wordt gekenmerkt door een zeer opvallende toegangspoort, reusachtige raampartijen, een overvloed aan natuurlijke lichtinval... Dit maakt het pand dan ook uitermate geschikt als exclusief atelier, bureau, kantoor... 

Deze 3 unieke en exclusieve panden vormen samen een prachtig geheel in de Ridderstraat 13/1, 2 en 3. Zonder twijfel kunnen we dit buitengewoon pand onderbrengen onder één van de 'Pareltjes binnen het centrum van Hasselt'. 


Heeft dit pand u te weten charmeren en wenst u graag wat meer informatie?
Laat deze kans dan niet aan u voorbijgaan en neem contact op met ons kantoor! 

Bereikbaar op het nummer: 011 36 34 32

 

Naam
Maxime Vanoppen
E-mail
maxime@somvastgoed.be

Prijs
€ 599.000

Verdieping -1

Kelder
25 m²

Gelijkvloers

Handelsruimte
50 m²
Handelsruimte
66 m²
Terras

Verdieping 1

Eetkamer
Badkamer
Toilet

Verdieping 2

2x Slaapkamer
Nachthal
Berging
Toilet

Verdieping 3

Bureau
40 m²

EPC
121 kWh/m2/jaar
Label
epc waarde b
121 kWh/m2/jaar

Totale opp. grond
215 m²
Bewoonbare opp.
407 m²

Airco
Ja

Beglazing
Dubbele
Keuken
Geïnstalleerd
Verwarming
Aardgas

Bouwjaar
1920
Renovatiejaar
1994
Bebouwing
Gesloten
Algemene staat
Uitstekende staat
Elektriciteitscertificaat
Ja, Conform

Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing
G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
A
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
As-built attest
Neen
Beschermd erfgoed
Neen
Geïnventariseerd erfgoed
Beschermde archeologische zone
Renovatieplicht
Niet ingegeven