SOM Vastgoed Hasselt
Het Dorlik 16 3500 Hasselt
E.info@somvastgoed.be
SOM Vastgoed Sint-Truiden
Zoutstraat 25 bus 2 3800 Sint-Truiden
E.info@somvastgoed.be
SOM Vastgoed Genk

Bochtlaan 4/02
3600 Genk
E.info@somvastgoed.be

Gezellige gezinswoning, gelegen op zeer unieke locatie in het groen vlakbij het centrum van Bilzen - 7a 50ca - 165m2 woonplezier

Woning voor € 219.900

Souwveld 18, 3740 Rijkhoven Bekijk op kaart
Ref: MVSouwveld18RijkhovenMVXCC

Delen

3 slaapkamers
1 badkamer
165 m² woonopp.
750 m² grondopp.
EPC: 473 kWh/m2/jaar
bouwjaar: 1966

Welkom in Souwveld 18 te Rijkhoven (Bilzen)!  Hier vinden we vlakbij het kasteel van Alden Biesen een leuke ééngezinswoning terug, gelegen op een zeer unieke locatie, volledig verscholen in het groen. 

Bekijk je dit pand via een aanverwante website? Ga dan snel naar https://somvastgoed.be/nl/aanbod/3412377/woning-te-koop-in-3740-rijkhoven

Welkom in Souwveld te Rijkhoven (Bilzen)!  Hier vinden we vlakbij het kasteel van Alden Biesen een leuke ééngezinswoning terug, gelegen op een zeer unieke locatie, volledig verscholen in het groen. 

Het gaat om een degelijke woning met een woonoppervlakte van +-165m² op een perceel van 7a 50ca. Deze woning kan nog wat extra liefde en attentie gebruiken. 

Uniek aan deze locatie is ongetwijfeld de centrale ligging. Het pand is gelegen op wandelafstand van het prachtige kasteel Alden Biesen waar velen wandelroutes vertrekken. Op slechts 2,5km van de woning bevindt zich het op- en afrittencomplex van de E313, wat maakt dat steden als Bilzen, Tongeren, Hasselt en Maastricht zeer vlot bereikbaar zijn. Op slechts enkele minuten bevind je je in de gezellige stadscentra van Bilzen (4,5km), Tongeren (9,8km), Hasselt (18km) en Maastricht (20km). De combinatie van een rustige ligging (in het landelijke Alden Biesen), samen met een goede bereikbaarheid, garandeert de perfecte balans op gebied van woon- en werkverkeer. 

Binnen de woning staan begrippen als “ruimte” en “rust” volledig centraal. Zo is deze woning volledig omringd door prachtige velden en uitgestrekte landschappen, doch op wandelafstand van de "bewoonde wereld" met als voornaamste trekpleister de Landcommanderij van Alden Biesen. Bovendien bevindt het centrum van Rijkhoven zich op wandelafstand van het perceel. 

Belangrijk om te vermelden: Deze woning is gelegen in agrarisch gebied. Dit maakt dat deze woning WEL degelijk correct vergund is, maar gelegen is een zone waar een andere bestemming centraal zou moeten staan. De wetgeving die op dit perceel van toepassing is, is de wetgeving met betrekking tot zonevreemde woningen en zonevreemde basisrechten. Deze wet biedt een aantal (gunstige) mogelijkheden inzake verbouw-, herbouw- en uitbreidingsmogelijkheden, waarover je meer informatie kan terugvinden via onderstaande link: 
Wetgeving zonevreemde woningen

Voor meer informatie over deze woning, of het inplannen van een bezoek, kan u altijd contact opnemen met ons kantoor op het nummer 011 36 34 32. 

Naam
Maxime Vanoppen
E-mail
maxime@somvastgoed.be

Prijs
€ 219.900

Verdieping -1

Kelder

Gelijkvloers

Inkomhal
Eetkamer
Keuken
Woonkamer
Garage
Tuin

Verdieping 1

3x Slaapkamer
Badkamer

EPC
473 kWh/m2/jaar
Label
epc waarde e
473 kWh/m2/jaar

Totale opp. grond
750 m²
Bewoonbare opp.
165 m²

Elektriciteit
Ja
Internet
Ja
Rolluiken
Ja
Septische put
Ja
Stookolie
Ja

Beglazing
Dubbele
Raamwerk
PVC
Verwarming
Stookolie

Bouwjaar
1966
Bebouwing
Open
Algemene staat
Te renoveren
Beschikbaar
Onmiddellijk
Huisdieren toegestaan
Ja

Overstromingsgevoeligheid
Mogelijk overstromingsgevoelig
Afgebakende zone
Niet van toepassing
G(ebouw)-score info
A
P(erceel)-score info
A
Stedenbouwkundige bestemming
Agrarisch gebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Niet ingegeven
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Nee
Voorkooprecht
Nee
Beschermd erfgoed
Nee